ZomerExpo 2018

Evenals vorige jaren wordt ook dit jaar weer een ZomerExpo gehouden.

Dit jaar is de kunstexpositie onder de titel:

“Kunst onder hoge bomen”

Het is deze keer een coöperatie tussen de Adriana Hoogenboom Stichting en enkele locale kunstenaars onder andere van het collectief “Palet” uit Zwolle.
Veel vormen van beeldende kunst zijn te bewonderen en de meeste exposerende kunstenaars zijn aanwezig om informatie te geven, zie bijgaande Flyer Zomerexpo 2018.

De expositie wordt gehouden onder auspiciën van de Adriana Hoogenboom Stichting en is van 1 juli tot en met 29 juli 2018 op zaterdag en zondag van 11.00-16.00 uur te bezichtigen.

De exposerende kunstenaars 2018

ROELI RUMSCHEIDT                                                              www.roelirumscheidt.nl

Roeli begon al heel jong met schilderen, dus een kunstzinnig opleidingstraject is niet vreemd. Ecole de Couture Charles Montaigne in Amsterdam, vervolgens de Rietveld Academie eveneens in Amsterdam om vervolgens de AKB Minerva in Groningen “te doen”. Dit geeft haar leergierigheid voldoende aan. Bij deze opleidingen ontwikkelde zij haar creatieve talent in brede zin. Zij belandde op een zeker moment in Hattem waar zij onder de indruk kwam van het IJssellandschap en met een mengeling van impressionisme en expressionisme schilderde zij indrukwekkende werken.

ANITA MOERMAN                                                                      www.quenya-art.com

Na op vele plaatsen in Nederland gewoond te hebben en daarna enkele jaren in het prachtige Ierland, is Anita Moerman neergestreken in Hattem en gestart met Quenya Art.
Deze naam refereert aan de schrijver, filoloog en kunstenaar J.J.R.Tolkien wiens werk zij al jaren verzamelt. Quenya is een door Tolkien ontwikkelde taal die in zijn werken vooral staat voor het fictieve en kunstzinnige.
Met ‘Quenya’ Art kon zij terug naar haar ‘roots’ , het tekenen en schilderen.
Omdat zij veel in opdracht werkt, vooral in muurschilderingen, is de wens van de opdrachtgever natuurlijk bepalend. In haar vrije werk echter gaat zij graag in de richting van het surrealistische, de vervreemding in perspectief, het verhaal en weergave zijn bijzonder inspirerend voor haar.

JAAP NIEUWENHUIS                                                               www.jaapnieuwenhuis.nl

Jaap volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie in Arnhem en de Rijksacademie te Amsterdam. In het gezelschap van kunstenaars bij deze expositie is Jaap de nestor van het gezelschap. Hij heeft in de loop ter tijd gewerkt voor de Nederlandse opera en Nationale ballet en ontwierp theaterkostuums. Hij doceerde modeltekenen aan de Minerva Academie in Groningen en de Christelijke Kunstacademie te Kampen. Jaaps’ werken zijn o.m. aangekocht en onderdeel van het Rijksprentenkabinet te Amsterdam. Na 2000 begint hij met het vastleggen van zijn eigen omgeving zoals zijn huis en tuin. De aquarellen zijn geboekstaafd onder de titel “Portret van een huis”2005. Ook een aantal van deze werken zijn aangekocht door het Rijksmuseum en genieten een permanente plek in het Prentenkabinet. Tijdens deze ZomerExpo zijn 5 Aquarellen van Jaap Nieuwenhuis te zien en te koop.

FRIDA HENGEVELD                                                                www.fridahengeveld.nl

Zij volgde aan het begin van haar loopbaan een opleiding voor creatieve therapie, Middeloo te Amersfoort en vervolgens  heeft  zij de opleiding in Gouda voor keramiek gevolgd.

Tijdens deze ZomerExpositie is keramisch werk van haar tentoongesteld. In haar werk is het direct in contact staan met de materie erg belangrijk. Klei verwerkt zij meestal op de draaischijf maar ook in objecten en geboetseerde werken is dat contact van belang. Het gaat daarbij om de grote lijnen en structuren. Frida werkt graag voor het afwerken met Raku-techniek waarbij de combinatie van aarde-vuur-lucht-water (i.c. klei-vuur-zuurstof en water) bepalend zijn voor het eindresultaat; glazuur ontbreekt hierbij en men spreekt dan ook van “naakte raku”. De nieuwste ontwikkeling is haar werk is het stoken in een saggar waarbij zij o.a zeewier gebruikt.

EVELIEN DE KRUYF                                                                     www.vitrumlimax.nl

Na haar afgeronde opleiding als Glasinstrumentmaker is zij naast dit beroep ook werkzaam als glaskunstenaar in haar eigen atelier in Vaassen. Zij geeft workshops en werkt ook in opdracht. Gevoel en emotie legt zij in al haar producten. Bijvoorbeeld het in opdracht vervaardigen van een kunstwerk met crematie-as vereist veel creativiteit en inlevingsvermogen. Eén van de werken die -niet toevallig- tentoongesteld staan is getiteld “Oceaan”. Evelien heeft grote belangstelling voor de zee en alles wat daarin leeft, niet vreemd als je een moeder hebt die uit Katwijk komt en tevens keramiste en schilderes is.